Inauguració del curs d’Acolliment de Càrrecs Electes 2023

Dimarts passat, 26 de setembre, es va inaugurar el curs d’Acolliment de Càrrecs Electes 2023 en el MuVIM. L’acte, que va comptar amb la presència de més d’un centenar de càrrecs electes de la província, va ser inaugurat pel president de la Diputació de València, Vicent Mompó, acompanyat pel diputat de l’àrea de Formació, Ricardo Gabaldón.

Una acció formativa, organitzada pel servei de Formació de la Diputació de València, dirigida als càrrecs electes resultants de les últimes eleccions locals de maig, orientades a reforçar i actualitzar els seus coneixements en matèries com el règim jurídic, la contractació, els serveis públics, l’execució pressupostària i la lluita contra el frau als ajuntaments valencians.

Set sessions a l’octubre i novembre

El curs constarà de set sessions entre els mesos d’octubre i novembre, que es desenvoluparan a les vesprades en la sala d’actes del MuVIM. L’oficial major de la corporació provincial, Juan Jiménez, és el coordinador d’un curs que ha va arrancar amb la conferència de la catedràtica de Comunicació Política de la Complutense de Madrid María José Canel, centrant la seua intervenció en com transmetre a la ciutadania els objectius i reptes que pretenen aconseguir els membres electes de qualsevol corporació.

Les següents jornades se centraran en assumptes com el règim jurídic de les entitats locals, amb els seus drets i deures; la contractació i sostenibilitat en l’administració pública, tenint en compte els ODS de l’Agenda 2030 i la gestió dels fons Next Generation; un model de ciutat o poble més amable amb especial atenció a l’urbanisme i les activitats i serveis públics; el control i execució dels pressupostos municipals; els riscos de la corrupció i la lluita contra el frau; i les polítiques d’innovació i bon govern.

Entre els ponents que abordaran aquestes matèries destaquen habilitats nacionals i caps de servei de diferents ajuntaments, en representació del personal que vela pel bon funcionament de les institucions i el seguiment de la legislació vigent, amb la participació d’altres experts com el director de l’Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares; o el doctor en Dret Rafael Jiménez Asensio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *